Interjú a Bárkaonline-on

Interjú a Bárkaonline-on

Tavaly jelent meg első ifjúsági naplóregénye, a Stand up! – Egy majdnem normális család, mellyel a legjobb első prózakötetes szerzőnek járó Margó-díj három várományosa közé került. Később napvilágot látott a regény folytatása, a Most már igazán, illetve A számozottak című novellafüzér. Ezúttal nem lányregényt írt: a Szabadesés című bűnügyi regény első felnőtteknek szóló könyve, mely a 88. Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Prae.hu+Palimpszeszt gondozásában.

Jónás Ágnes kérdezett:

Miért éppen a krimihez húzott most az írói szíve, és minek a hatására fogalmazódott meg önben a Szabadesés megírásának gondolata?

Ennek a regénynek egy bűnügyi hír és annak visszhangja adta az alapötletét, noha a Szabadesés végül egészen más irányba kanyarodott. Németországban pár évvel ezelőtt gyilkosság vádjával börtönre ítélt a bíróság egy nőt, aki férjénél harmincöt évvel volt fiatalabb, s aki korábban prostituáltként dolgozott, de minden jel arra mutatott, hogy a nő bántalmazó kapcsolatban élt, és önvédelemből ölt. Maga a jogi procedúra nagyon érdekelt, s éreztem, hogy ennek hatására mindenképpen szeretnék írni valamit krimi formájában.

Olvass tovább