Makai Máté, Milbacher Róbert vagy Molnár T. Eszter lesz a Margó-díj idei nyertese

Makai Máté, Milbacher Róbert vagy Molnár T. Eszter lesz a Margó-díj idei nyertese

 

Már csak három elsőkönyvesnek van esélye a Margó-díjra. Vasárnap este 19 órától a Teslában kiderül, hogy Makai Máté, Milbacher Róbert vagy Molnár T. Eszter kapja-e az 500 ezer forintos pénzjutalmat és a szakmai támogatást a holnap kezdődő Margó Fesztivál támogatóitól. A díjátadón a Margó-díj mellett a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját is kihirdetik, amelyet a fesztivál kiemelt támogatója, Budapest Főváros Önkormányzata ajánl föl az egyik szerzőnek.

Makai Máté Koriolán dala című novelláskötetét a FISZ adta ki, történetei kilépnek a komfortzónából: szereplői többek között egy századik találatára készülő bérgyilkos, a dél-kínai tenger ezüstpatkánya, a beatnemzedék leghíresebb regényeire felprogramozott agyak és a paranoia.

Makai Máté: Jó, hogy minden szöveg egy újrakezdés

covers_396332.jpg

Milbacher Róbert Szűz Mária jegyese című kötete a Magvetőnél jelent meg, elbeszélői nyelve rétegzett: eleven, lendületes, ironikus és ötletesen gondolja újra a novellaciklus műfaji lehetőségeit, kereteit. A könyv egy meg nem nevezett magyar falu izgalmas történeteit gyűjtötte össze, feljegyzések tanúsítanak mindent, amit szereplője látott vagy hallott a környéken.

Milbacher Róbert: Nem könnyű sem a kezdő írók, sem a környezetük sorsa

covers_387041.jpg

Molnár T. Eszter Stand-up! – Egy majdnem normális család című könyvének kiadója a Tilos az Á. Az ifjúsági regényben egy tizenéves lány próbálja megoldani a kamaszlét és a családja problémáit, segítségére vannak barátai, az aranyhörcsöge és a búvóhelye, egy kutyamenhely. Azonban a fiúk, a szerelem és a féltékenység hamarosan megbontja a rendet életében.

Molnár T. Eszter: A regény végleg levált rólam, és önállóan garázdálkodik a világban

A Margó-díjról döntő zsűri tagjai idén:

Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke, Kollár Árpád, a Fiatal Írók Szövetsége elnöke, Gács Anna, a Szépírók Társasága, Szabó Zsuzsa pedig a Balassi Intézet és a Publishing Hungary képviseletében, valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője.

A Margó-díj előzsűrizése során nem feltétlenül kész írókat, inkább új hangokat, bátor vállalkozásokat keresünk, olyan szerzőket, akik íróilag még lehet, hogy nincsenek készen, de a szövegüket szerettük, és egy második könyvet is a kezünkbe vennénk tőlük, vagyis akikre szerintünk érdemes felhívni a figyelmet. (Valuska László)

Olvass tovább a Könyvesblogon!