Megvan a három esélyes az idei Margó-díjra

Megvan a három esélyes az idei Margó-díjra

Kihirdette a zsűri a hármas shortlistet a Margó-díjra: Molnár T. Eszter, Makai Máté vagy Milbacher Róbert lehet az idei díjazott. A szerdán kezdődő Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár záróestjén adják át a legjobb elsőkötetesnek járó elismerést.

Makai Máté Koriolán dala című novelláskötetét a FISZ adta ki, történetei kilépnek a komfortzónából: a századik találatára készülő bérgyilkos, a beatnemzedék leghíresebb regényeire felprogramozott agyak, a dél-kínai tenger ezüstpatkánya, atlétikai edzőtábor és paranoia a szereplői Makai első kötetének.

Milbacher Róbert első, a Magvetőnél megjelent Szűz Mária jegyese című kötetének elbeszélői nyelve rétegzett: eleven, lendületes, ironikus és ötletesen gondolja újra a novellaciklus műfaji lehetőségeit, kereteit. A könyv egy meg nem nevezett magyar falu izgalmas történeteit gyűjtötte össze: feljegyzések tanúsítanak mindent, amit szereplője látott vagy hallott a környéken.

Molnár T. Eszter Stand-up! – Egy majdnem normális család című könyvének kiadója a Tilos az Á. Az ifjúsági regényben egy tizenéves lány a kamaszlét és a család problémáit kitartóan vidáman próbálja megoldani, segítségére vannak barátai, az aranyhörcsöge és a búvóhelye: egy kutyamenhely. Azonban a fiúk, a szerelem és a féltékenység hamarosan megbontja a rendet életében.

Olvass tovább a Literán!